Alain, technicus

"Oplossingen aanreiken,
daar ga ik voor"

Alain, 28 jaar - Technicus

Nathalie, dispatcher

"Zo snel mogelijk een technieker
sturen, daar ga ik voor"

Nathalie, 25 jaar - Dispatcher

Christophe, verzekeraar

"Het probleem van mijn klant
in goede handen geven, daar ga ik voor"

Christophe, 33 jaar - Verzekeraar

Georges, aannemer

"Een betrouwbare partner,
daar ga ik voor"

Georges, 54 jaar - Aannemer

Isolatiedroging platdak

Het onder de dakhuid gelopen water kan uit zichzelf, op natuurlijke wijze niet uitdrogen. Het dampscherm op het dragende betondek en de ondertussen gedichte dakhuid maakt dat het water langs alle kanten ingesloten zit.

Dit geeft aanleiding tot nog potentieel langdurig nadruppen en waterschade onderaan, maar ook tot aanzienlijk verlies aan isolatiewaarde van het dak.

Naargelang de seizoenen dreigt in de winter vorstschade of in de zomer door de dampdruk tengevolge van de zonnestraling, enorme blaasvorming in de dakhuid, met nieuwe lekken tot gevolg. Door de lagere isolatiewaarden ontstaan hogere verwarmingskosten. Er dreigt tevens gevaar op schimmelvorming.

Fig : droogsysteem voor platdak isolatie

Het systeem bestaat erin dmv vacuümturbines continu het water over een speciaal ontwikkelde waterafscheider uit de daktussenruimte af te zuigen. Anderzijds wordt dmv absorptiedrogers extreem voorgedroogde lucht onder de warmdakconstructie van het platdak geblazen. Door deze geforceerde circulatie van lucht wordt ervoor gezorgd dat er nooit een overdruk in het platdak opgebouwd wordt. Het dak blijft intact en wordt binnen de kortste keren 100% gedroogd. Uiteraard wordt het ganse proces stap voor stap opgevolgd en gedetailleerd geprotocoleerd.

Type Isolatie

Niet alle gebruikte dakisolatie kan gedroogd worden. Het is daarom zeer belangrijk te weten welk type isolatie bij de dakdichting is gebruikt. Een eerste stap voor een droging is dan ook meestal een meting van het oppervlak teneinde de vochtigheidsgraad en de zonering te bepalen. We nemen dan ook een staal van de isolatie.

Vragen over isolatiedroging?

Heeft u vragen over het drogen van uw dakisolatie? Praat dan gerust eens met één van onze experten op het nummer 014 570 360 of stuur ons een mailtje.

Plat dak isolatiedroging

Vloerisolatie drogen