Alain, technicus

"Oplossingen aanreiken,
daar ga ik voor"

Alain, 28 jaar - Technicus

Nathalie, dispatcher

"Zo snel mogelijk een technieker
sturen, daar ga ik voor"

Nathalie, 25 jaar - Dispatcher

Christophe, verzekeraar

"Het probleem van mijn klant
in goede handen geven, daar ga ik voor"

Christophe, 33 jaar - Verzekeraar

Georges, aannemer

"Een betrouwbare partner,
daar ga ik voor"

Georges, 54 jaar - Aannemer

Lekdetectie in gasleidingen

Ook kleine gaslekken kunnen grote gevolgen hebben. Aardgas is lichter dan lucht. Daarom kan gas meestal ontsnappen als er een lek is en zal het zich niet ophopen. Als het gas zich toch opstapelt, kan er een explosieve atmosfeer ontstaan. Dat kan gevaarlijk zijn voor de integriteit van het gebouw en van zijn bewoners.

Lekken kunnen niet alleen ontstaan door corrosie. Schroefdraadverbindingen van stalen gasleidingen kunnen na verloop van jaren ondicht worden, zelfs bij goed onderhouden installaties.

Bij het ontdekken van dergelijke gaslekken grijpt u best meteen in, want een gaslek kan uw veiligheid ernstig in gevaar brengen. Cibor kan voor u lekken in gasleidingen of -installaties opsporen. Bij grotere lekken wordt enkel het lek gelokaliseerd en moet een loodgieter aansluitend dat deel van het leidingwerk waar het lek zit vervangen. Als het om microverliezen in de schroefdraadverbindingen gaat, kunt u ons ook inschakelen voor het uitvoeren van een herstelling zonder breekwerken door middel van polymeerharsinjectie.

lekken in gasleidingsanering van gasleidingen

Gaslekken zoeken met detectoren

In het geval van grote gaslekken is het vaak mogelijk om het gaslek te ruiken door de typische geur van Tetrahydrothiofeen (toegevoegde reukstof) in het aardgas. Bij kleinere gaslekken of lekken waarbij het gas zich ophoopt in holle ruimtes is dat moeilijker. Dikwijls is het ook niet eenduidig en wordt er af en toe, maar niet altijd, een gasgeur geroken.

Cibor kan door het inzetten van zeer precieze, geijkte meetapparatuur exact bepalen of er een lek is en hoe groot het is. We gaan dan nog een stap verder en proberen met behulp van een unieke, inerte tracer, de plaats van het lek te lokaliseren.

We interveniëren niet alleen als er een lek is, maar we worden steeds vaker gevraagd om preventieve metingen (vooral in appartementsgebouwen) uit te voeren. Wij leveren de bewoners gemoedsrust of signaleren defecten alvorens er echte problemen ontstaan.
Kleine, maar daarom niet minder gevaarlijke lekken aan schroefdraadverbindingen van stalen leidingen kunnen we ook dichten door middel van polymeerharsinjecties.

Contacteer ons

Meer weten over detectie van lekkages in uw gasleiding? Bespreek uw noden gerust met één van onze experten op het nummer 014 570 310 of stuur ons een mailtje.