Cibor voert spectaculaire betonboringen uit in innovatief project van WTC-torens

ZIN is een multifunctioneel project in de Brusselse Noordwijk waar de WTC1 en WTC2-torens gerenoveerd worden. Het is een erg ambitieus project dat onder meer energieneutraal is en sterk gericht op circulariteit. De bestaande torens worden, na ontmanteling, met elkaar verbonden door een nieuw volume van 14 verdiepingen. En dit door hergebruik van het bouwafval op een nooit geziene schaal in België. Het is dus een zeer innovatief project waarmee een nieuwe standaard wordt gezet voor dergelijke grootschalige gebouwen in Europa.

Eén van de technieken die gaan worden toegepast in dit gebouw, is het verwarmen en koelen met geothermie. Cibor voert in dit project betonboringen uit zodanig dat men bij de bodem kan om de geothermische boringen aan te zetten.

“De machines die de bodemenergie gaan winnen, staan op het maaiveld”, zo vertelt zaakvoerder Patrick. “Maar onder het maaiveld zitten nog eens 5 verdiepingen met telkens een betonnen vloer. Cibor boort doorheen die verdiepingsvloeren gaten zodat de grondboormachines vanop het maaiveld de diepe boringen in de ondergrond kunnen uitvoeren. Wij boren er meer dan 90 gaten aan een diameter van 700 mm met een dikte variërend tussen 15 en 80 cm. De betonkernen van tot 750 kg per stuk vangen we op met onze gespecialiseerde apparatuur.”

Het volledige project omvat 110.000 m² bovengronds, dat zal worden ingevuld met kantoren, woongelegenheid, een hotel, vrijetijdsruimtes, horeca en handelszaken. De kantoren zijn al volledig voorverhuurd aan de Vlaamse Overheid en die zou in 2023 haar intrede kunnen doen.

“Het is een prachtig project voor Cibor om aan mee te werken! Wat we doen is ook tamelijk spectaculair. Betonboringen is één van onze dienstverleningen, maar een dergelijk aantal grote gaten boren in één project: dat is redelijk eenmalig!”, getuigt Patrick.

Wilt u graag meer weten over ons gamma aan betonbewerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Map of technicians

Een afspraak maken

Heeft u een lek of kunnen we u op een andere manier helpen?

Icon of talking person

Onze klanten vertellen

Infiltratieprobleem aan dakterras eindelijk opgelost!
…uiteindelijk niet 1 maar twee verschillende oorzaken gevonden!
Neem contact op
Blijf op de hoogte

Wil u op de hoogte blijven van onze recente ontwikkelingen, innovatieve projecten en openstaande vacatures, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.