Cibor zoekt en vindt lek in een leiding van maar liefst 2500 meter

Een tijdje geleden werd Cibor gecontacteerd met de vraag om in het kasteel van Yvoir, provincie Namen, een lekdetectie uit te voeren. Het kasteel ligt aan de rand van een bos en wordt sinds meer dan 100 jaar voorzien van water door een hoger gelegen bron. In 1998 werden de oude gietijzeren buizen alvast vervangen door een nieuwe PE-leiding, type Socarex. Maar sinds 6 jaar komt er geen water meer tot bij het kasteel. Een probleem waar Cibor de oorzaak graag van opspoort. Met een leiding van maar liefst 2500 meter lang en met een hoogteverschil van 120 meter was dit een complexe en ambitieuze opdracht. Dankzij onze expertise, vakmanschap en innovatieve technieken is het gelukt om de breuk in de waterleiding te detecteren en te dichten.

 

Van lek tot lekdetectie

Alvorens we de grote middelen inzetten, wilden we graag het vermoeden van een lek bevestigen. Daarom controleerden we eerst en vooral de leidingen in de technische kamer. In deze ruimte was geen watertoevoer meer, wat inderdaad wijst op een lek. Het échte speurwerk kon beginnen.

 

Omwille van de bosrijke en heuvelachtige omgeving waar de detectie plaatsvond, opteerden we voor de inzet van een krachtige quad. Op die manier konden onze vakmannen zich vlot hen en weer verplaatsen over het verwilderde terrein. Het traject van de leiding werd elektroakoestisch gecontroleerd. Met behulp van onze eigen ontwikkelde, innovatieve detectietechniek konden we al na enkele uren de exacte locatie van het probleem op de 2500 meter lange leiding lokaliseren. Het lek werd vastgesteld aan de rand van het bos, in de wei van een aangrenzende, oude boerderij.

 

Ondanks de complexe ligging van het gebouw (lees: aan de rand van een bos, 120 m hoogteverschil, een 2500 meter lange leiding), is Cibor er toch in geslaagd om het lek vlot te detecteren. Ervaren vakmannen, een uitgebreide kennis en de juiste technieken maken dat Cibor elk project groot of klein tot een goed einde brengt.

Wilt u graag meer weten over onze lekdetectie? Contacteer ons gerust!

Map of technicians

Een afspraak maken

Heeft u een lek of kunnen we u op een andere manier helpen?

Icon of talking person

Onze klanten vertellen

Een trouwe klant getuigt :” Met Cibor heb ik doorheen de jaren een persoonlijk en constructief partnership opgebouwd.”
Ik beveel Cibor graag aan om wille van hun persoonlijke betrokkenheid om steeds op zoek te gaan naar resultaatsgerichte oplossingen..
Neem contact op
Blijf op de hoogte

Wil u op de hoogte blijven van onze recente ontwikkelingen, innovatieve projecten en openstaande vacatures, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.