Cibor beats the dragon

Het viaduct op de Draakplaats en het Tramplein in Antwerpen krijgt in opdracht van Infrabel een impressionante make-over, een investering van meer dan 12 miljoen euro.
Dit viaduct bestaat uit 2 gedeelten: het metselwerkgedeelte dat dateert van eind 1800 en het betonnen gedeelte, bijgebouwd in 1900.
De brug wordt overlangs volledig doorgezaagd, zodat het te vernieuwen stuk met de zware middelen kan afgebroken worden zonder het te behouden gedeelte te beschadigen. Doordat het af te breken stuk na het doorzagen los komt te staan, kan het treinverkeer tijdens de afbraakwerken gewoon blijven doorgaan.
Besix heeft als uitvoerend hoofdaannemer de specialist Cibor aangesteld om de betonzaagwerken uit te voeren.
De toegepaste zaagtechniek met diamantkabel zorgt na de afbraak bovendien voor een vlakke snede, zodat Besix op een afstand van slechts 3 cm een nieuwe onafhankelijke zelfdragende betonnen structuur kan aanbouwen.
In totaal gaat het over zaagwerken over een lengte van 85 meter over de 5 bogen, dit betekent 1000m3 aan beton- en metselwerk.
Er dient een strikte timing gevolgd te worden om de werken eind 2021 af te kunnen ronden.
Om het tram- en autoverkeer niet te ontrieven wordt er ook geregeld ’s nachts gewerkt.
Tijdens het weekend van 11-12 januari was Cibor ook ’s nachts paraat om zaagwerken aan boog 1 en 5 uit te voeren.
De werfleider van Besix is zeer tevreden over de samenwerking met Cibor. “Via de website ben ik bij Cibor terecht gekomen. Onmiddellijk was mij duidelijk dat Cibor een specialist is in betonwerken. Cibor werkt professioneel en denkt oplossingsgericht mee. Het is voor mij een betrouwbare partner omwille van hun jarenlange ervaring, kwaliteitsvolle afwerking en flexibiliteit."

Map of technicians

Een afspraak maken

Heeft u een lek of kunnen we u op een andere manier helpen?

Icon of talking person

Onze klanten vertellen

Cibor-service bracht licht in moeilijke tijden.
Neem contact op
Blijf op de hoogte

Wil u op de hoogte blijven van onze recente ontwikkelingen, innovatieve projecten en openstaande vacatures, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.