Cibor voorkomt problemen door preventieve dakcontrole

Een mooi afgewerkt gebouw is klaar voor oplevering, maar dan blijkt plots dat het dak lekken vertoont. Het is vaak voer voor verhitte discussies tussen architect, hoofdaannemer en dakwerker. Cibor helpt zulke situaties te voorkomen door preventieve dakcontrole van waterdichtingen.

Wat is preventieve dakcontrole?

We voeren preventieve dakcontroles uit tijdens de bouwfase, bij voorkeur vóór het dak voorzien wordt van ballast. Zo kunnen we eventuele gebreken en lekken vroegtijdig opsporen en herstellen. Daarbij houden we ook rekening met gebreken die nog niet onmiddellijk aanleiding geven tot problemen, maar dat in de toekomst wel kunnen doen, zoals een deels onthechte naadverbinding.

Welke daken kunnen we preventief controleren?

Elk plat dak kan aan een preventief onderzoek onderworpen worden, ongeacht de dakbedekking. Voor bijna elk type dakopbouw bestaat een gepaste onderzoekstechniek.

Lekdetectie van een dak in de praktijk

Preventieve dakcontrole van een bitumineuze waterdichting op een plat dak in Knokke.

We lokaliseren meettechnisch de potentiële lekken en duiden ze aan. Op bovenstaande foto zijn bijvoorbeeld posities nr. 14 en 15 gemarkeerd. Men kan nu de nodige correcties uitvoeren om problemen te voorkomen.

Meer weten?

Wil u meer te weten komen over preventieve dakcontrole? Contacteer ons gerust!

Map of technicians

Een afspraak maken

Heeft u een lek of kunnen we u op een andere manier helpen?

Icon of talking person

Onze klanten vertellen

Tevreden klant na technische bijstand naar aanleiding van een expertise
Uw technieker en uw firma waren voor mij alweer een meerwaarde in deze expertise.
Neem contact op
Blijf op de hoogte

Wil u op de hoogte blijven van onze recente ontwikkelingen, innovatieve projecten en openstaande vacatures, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.